Jul 8, 2009

♥ PaMeRaN UnTuK KaNaK2 KHaS ♥


Salam..

hari ni ialah hari yg sgt menyeronokkan bagi ak..

spt yg ak prnah inform di entri b4 nih, rini ak telah selamat membuat pameran berkenaan dgn pendengaran di maktab perguruan kota bahru,(nama lamanye..nama baru x ingat..haha)

di sana terdapat byk booth2 yg berkaitan dgn kanak2 khas dan orang kurang upaya..

pameran2 di sana bagiku sgt memberi pengajaran dan mengingatkan kte tntang kebesaran Allah..

sesungguhnya ape shj yg berlaku di dunia ini ada hikmahnyaa..


mereka2 yg kurang upaya perlu diberi peluang utk terus berjaya dalam hidup mereka..

kita yang sempurna ini sepatutnya menggunakan segala keistimewaan yg kita ada dgn penuh kesyukuran..

tadi ak sempat jugakla snap2 pic yg menarik perhatianku..

ini sume hasil kerja mereka2 yg kurang upaya..chantek kan?


antara byk2 booth di sana, ak paling tertarik dgn booth "mouth and foot painting" dan booth utk kanak2 kurang penglihatan.. (booth cndri x tertarik plak..ciot jep reen..haha)

ak begitu tertarik dgn seorang lelaki yg melukis dan mewarna menggunakan kakinye kerna tidak mempunyai kedua2 belah tangan..


ak kagum sangat2 dan terpkir knpla ak yg sempurna ni x mmpu utk melukis dan mewarna secantik dan seindah hasil kerja mereka..

bagi booth kanak2 kurang penglihatan, ak tertarik dgn seorang kanak2 lelaki yg kurang penglihatan membaca menggunakan tulisan braille..

♥ ni la adek yg dok melayan kitorang..kelihatan kak huda yg sedang sonok melihat adek itu menaip sesuatu..♥

ak n kwn2 yg lain jugak x melepaskan peluang menaip menggunakan alat utk tulisan braille..(xtawu pe nama alat tuh..hehe)

sesungguhnya hari ni, ak dapat 1 lagi pengalaman yg cukop menyeronokkan..

lots of lurve,


♥..Adakalanya kita perlu MENANGIS agar kita tahu hidup ini bukan sekadar KETAWA..Dan adakalanya kita perlu KETAWA agar kita tahu mahalnya nilai AIRMATA..♥

5 oRg SyG Sy:

Mohd Nasri Md. Nasir said...

sbb tgn cyg keras mcm besi..
tu sbb xleh lukis dgn ok..hehe

^^ PinKy_FuNKy ~~ said...

eeeeeeeeeeee..kutok org lak..diye tuh lagi la x reti lukis..reen x reti lukis tp reen reti wat khat..haha..*nak jugak menang*..bluweksss...

cahaya said...

allah maha besar.. ;)

HIZAMI said...

yep.

betol.

bile2 mase je semue yg kite ade skrg, Allah ley tarik balek.

jadi, bersyukurla ape adenye.

renung2 kan dan selamat beramal~

^^ PinKy_FuNKy ~~ said...

cahaya:...dan mempunyai segala kebesaran...

zami:alhamdulillah..syuko dgn pe yg ade~

 
template by suckmylolly.com flower brushes by gvalkyrie.deviantart.com